100 % ÖREBRO

 

I ett projekt under tiden 22 juni – 31 augusti tillsammans med Agro Örebro
serverar vi en lunchrätt som är tillagad på 100 % lokala råvaror.

Vi serverar

 

Stekt Hjälmargös

Hjälmargös panerad i grahamsmjöl från Råberga.

Len ostcréme gjord på Bredsjö pecorino, Berga ägg och Lycktäppans Rapsolja.

Rostade rotfrukter från Rörbraket samt sallad och örter från 30 tum farm.

Salladsdressing på egenplockade bär.


 

Vad är Agro Örebro?

Agro Örebro ska vara en neutral utvecklingsarena, en informationsplattform och en kreativ mötesplats som främjar affärsutveckling och innovation för lantbruks-och livsmedelsföretag i Örebro län. Inom ramen för den nationella och regionala livsmedelsstrategin genomför Agro Örebro ett pilotprojekt kopplat till inriktningen “lokal och hållbar mat på menyn”. Genom projektet skall vi testa och mäta hur två utvalda restauranger samt restaurangernas gäster tar sig till projektet då en av rätterna på respektive restaurang består av 100% lokala råvaror.

Projekt

Projektet ska bidra till att stärka Örebro Läns mat identitet på lång sikt.
När projektet är avslutat skall det leda till att fler restauranger i Örebro län vill ta fram maträtter på sina respektive menyer där hela innehållet/alla varor är lokalproducerade och i så stor omfattning som möjligt hållbara.